Monte Carlo

Metoda de simulare Monte Carlo poate fi utilizată aici.

1. Descriere

Metoda de simulare Monte Carlo este foarte utilă pentru testarea rezultatelor pariurilor și pentru verificarea dacă modelul nostru de analiză și estimare a probabilității de câștig, este unul bun, conform cu realitatea și, utilizat pe termen lung, produce profit. De asemenea, metoda ne permite să aflăm dacă rezultatele precedente au fost influențate de noroc și să vedem cum factorul random poate influența rezultatele viitoare.

Noi putem găsi 100 de pariuri de cotă 2.00 și probabilitate 60% dar dacă din cele 100 de pariuri câștigăm doar 45, atunci înseamnă că modelul nostru de analiză și depistare a pariurilor de valoare nu este chiar corect și trebuie îmbunătățit.

Dacă avem un model de analiză bine pus la punct, atunci ne putem folosi de simularea Monte Carlo pentru a verifica și pariuri deja decise. Pentru ca informațiile obținute cu metoda de simulare Monte Carlo să fie cât mai precise, este necesar să se efectueze un număr cât mai mare de simulări asupra unui număr cât mai mare de pariuri, altfel informațiile obținute pot fi influențate de noroc (factorul random).

Majoritatea pariorilor profesioniști se bazează pe Value bets și mulți se folosesc de această metodă de simulare pentru a testa dacă pariurile găsite chiar au avut valoarea anticipată.

2. Adăugare pariuri

Pentru a putea adăuga pariuri la metoda de simulare Monte Carlo, este necesar să cunoaștem cota prinsă a pariurilor (cea oferită de casele de pariuri) și cota estimată a acestora (cea corespunzătoare probabilității de câștig calculate). Denumirea pariurilor fiind opțională dar indicată pentru a putea recunoaște pariurile.

Adăugarea pariurilor este prezentată în imaginea următoare:

Monte Carlo - Adăugare pariuri
Adăugare pariuri

Trebuie precizat că pariurile pot fi adăugate la metoda de simulare Monte Carlo și la strategiile Kelly și Value bets, unde trebuie să cunoaștem cota prinsă și probabilitatea de câștig în locul cotei estimate, aceasta din urmă fiind calculată automat.

3. Verificare Monte Carlo

Verificarea Monte Carlo conține informații despre:

  • Profitul așteptat care este media valorilor pariurilor adăugate la metoda de simulare Monte Carlo.
  • Profitul real obținut în urma stabilirii rezultatelor pariurilor. Dacă rezultatul unui pariu nu este setat în lista de pariuri a metodei de simulare Monte Carlo, atunci rezultatul acestuia va fi considerat ca fiind anulat (N) - care este asemenea unui rezultat nespecificat deoarece nu se ia în considerare la calculul profitului real, valoarea adăugată a sa fiind 0.
  • Profitul generat de simulările Monte Carlo efectuate și care este comparat cu celelalte valori.

Dacă se face un număr consistent de simulări sau dacă numărul pariurilor adăugate la sistemul Monte Carlo este suficient de mare, atunci profitul generat de simularea MC va fi aproximativ egal cu cel așteptat. Valoarea generată în urma simulării MC este de folos atunci când dorim să vedem fluctuațiile posibile, deoarece de exemplu, la un număr mic de pariuri adăugate, chiar dacă valoarea estimată (așteptată) a acestora este una bună, putem avea ghinion și să obținem un profit real sub cel așteptat, dar pe termen lung, la un număr consistent de pariuri, situația să fie de fapt ok. De exemplu, dacă avem 20 de pariuri adăugate și setăm la numărul de simulări să se facă o singură simulare, atunci vom putea vedea diferite flunctuații posibile ale profitului real obținut într-o singură simulare, ca în cazul real.

Verificarea Monte Carlo este prezentată în imaginea următoare:

Verificare Monte Carlo
Verificare Monte Carlo

4. Listă pariuri

Lista de pariuri conține toate pariurile adăugate la metoda de simulare Monte Carlo și câteva informații despre acestea, cum ar fi: denumirea, cota prinsă, cota estimată, valoarea pariului, rezultatul și data când pariul a fost adăugat. Dintre acestea, rezultatul pariurilor poate fi modificat prin click pe suprafața lui.

Lista de pariuri este prezentată în imaginea următoare:

Monte Carlo - Listă pariuri
Listă pariuri
Buton donează

Nu s-a făcut nicio donație în ultimele 6 zile.

Activați chat-ul Chatango:

+